christelijke hulpverlening:

Therapie, Psychosociale begeleiding

 

hulpverlening peridoto

      christelijk

Wij bieden christelijke hulp, therapie en psychosociale hulpverlening. Helaas leven wij niet in een volmaakte wereld. Er worden uitspraken gedaan en er vinden gebeurtenissen plaats die ons beschadigen of die wij niet begrijpen. Soms gebeurd het dat je hierin vastloopt. Je weet even niet hoe je er mee om moet gaan of waar je iets moet plaatsen. Dit kan gevolgen hebben voor je eigenwaarde, gedrag en hoe je om gaat met de mensen om je heen. Hierdoor ontstaat stress, angst, vermoeidheid en kan een depressie of burn-out ontstaan. Ken jij deze gevoelens?

Gelukkig kan je keuzes maken in hoe je omgaat met situaties en gevoelens. Dat wil niet zeggen dat dit eenvoudig is en daarom willen wij je daar graag Christelijke psychosociale hulp bij bieden.

   psychosociaal

Wij zien Psychosociale Hulp  als een proces of Therapie wat je samen aangaat. We lopen een tijdje samen op en helpen jou tot jij je leerdoelen heb bereikt en je het geleerde zelf kunt toepassen om het vervolgens alleen verder te doen.

Inzicht in de situaties en jezelf zijn hierin belangrijke factoren. Hieronder staan een aantal specifieke Psychosociale gebieden waarin wij hulp bieden.

Het kan goed zijn dat je met een vraag rondloopt die hier niet wordt benoemd. Laat dit je niet ervan weerhouden om contact op nemen om te overleggen welke hulp of therapie wij voor jou kunnen bieden.

Identiteit

Ben je op zoek naar wie je zelf bent? Ben je benieuwd naar jouw kwaliteiten en wil je meer inzicht verkrijgen in jezelf?

Wij willen jou graag hulp bieden om dit te verwezenlijken. Samen gaan we op zoek naar jouw identiteit. Dit zal jou helpen om zelfverzekerder, zelfstandiger en vrijer in het leven te staan.
Hierdoor ben je beter in staat om je eigen keuzes te maken.

Onrust

Een gevoel van onrust? Vraag je jezelf af waar dit gevoel vandaan komt?

Wij bieden psychosociale hulp en zullen samen met jou de situatie analyseren en op zoek gaan naar de achterliggende oorzaak. Als dit bekend is gaan we op zoek naar passende psychosociale hulp om de  onrust weg te nemen en/of beter met zulke situaties om te gaan.

Zelfbeeld

Gevoel minder te zijn?   Ervaar je onzekerheid? 

Een positief zelfbeeld is belangrijk zodat je sterker en volwassener in het leven zal staan. Wij willen jou graag helpen. Samen kijken we naar datgene waar je tegenaan loopt en hoe we negatieve gevoelens en/of gedachten kunnen ombuigen zodat jij met meer kracht en zelfvertrouwen de toekomst tegemoet zal lopen.

Huwelijk

Woon je samen met je partner in één huis maar heb je het gevoel ver van elkaar verwijderd te zijn? Vraag je jezelf af hoe het zover heeft kunnen komen en hoe het nu verder moet?

Het huwelijk is een mysterie en tegelijkertijd ongelofelijk mooi. Dit vraagt investeringen en bepaalde gewoontes of vormen van miscommunicatie kunnen eenvoudig jullie huwelijk binnen sluipen. Daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen waar jullie problemen vandaan komen.

Wij bieden handvatten om in de toekomst anders met situaties om te gaan en onuitgesproken gevoelens en gedachten boven tafel te krijgen.

Als er kinderen bij zijn betrokken vinden wij het belangrijk dat wordt voorkomen dat zij er onder lijden

Geloof

Heb je vragen rondom de Bijbel, God, zingeving, je rol op deze wereld of de weg die je gaat?

Als het hierom gaat is zoeken echt een kernwoord. Wij willen je graag ondersteunen in deze zoektocht. Niet dat wij het allemaal wel weten, maar we kunnen je wel helpen door vragen te stellen en zo kan jij ontdekken wat het plan van God voor jouw leven is.

Verleden

Denk je vaak terug aan een gebeurtenis uit het verleden? Roepen deze herinneren negatieve gevoelens op en kan je het geen plek geven?

Wij bieden begeleiding bij het verwerken van vervelende gebeurtenissen. Het doel is om de gebeurtenis onder controle te hebben en niet dat de gebeurtenis jou onder controle heeft. Het ontdekken van hoe dit in zijn werk gaat zal je vrijheid en ruimte geven in jouw leven.

ADD/ADHD

Heb je ADD/ADHD en ben je op zoek naar begeleiding om hier beter mee om te kunnen gaan?

Hier willen wij jou graag mee helpen. Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je sterke en zwakke kanten van jezelf zijn en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Dit zal je meer zelfvertrouwen geven en ervoor zorgen dat je weet hoe je bepaalde gevoelens en/of situaties kunt aanpakken.

“You are valuable because you exist. Not because of what you do or what you have done, but simply because you are.”