Een coach helpt je bij uitdagingen in werk en studie.

studie coach

Meer dan 35 procent van ons leven brengen we door aan werk en/of studie. Toch halen velen hier niet genoeg voldoening uit. Sterker nog, er is een grote groep mensen die elke dag met tegenzin op pad gaat. Dit heeft vervelende consequenties zoals stress, het ervaren van negatieve emoties, je lekt energie of krijgt zelfs een burn-out. De keuze maken die bij jou past is blijkbaar lastig.

Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om onszelf te kennen en te begrijpen. Want om met plezier naar je werk te kunnen gaan en je in te zetten voor een studie is het belangrijk dat je kiest wat bij je past, wat al in je zit. Het is een zoektocht naar jouw kwaliteiten en identiteit waarbij we kijken hoe we deze in kunnen zetten in de keuzes rondom studie en werk.

Wanneer je de dingen doet die bij jou als uniek persoon passen dan zal je werk jou energie en voldoening geven en je staat sterker in het leven. Hieronder staan een aantal onderwerpen waar een coach veel kan bereiken.

  • Overige tijd 65%
  • Studie/werk 35%

“The past does not have to be your prison. You have a voice in your destiny. You have a say in your life. You have a choice in the path you take.”

Studie

Studiekeuze
De verkeerde opleiding gekozen? Of weet je niet welke opleiding je wilt gaan doen?

Wij bieden jou begeleiding bij jouw studiekeuze. Samen gaan we op zoek naar jouw kwaliteiten, rekening houdend met je ervaringen, interesses en levenswaarden. Een tool die hiervoor kan worden gebruikt is Career direct. Daarbij begeleiden wij jou tot een keuze die echt bij jou past.

Planning en/of concentratie
Kom je steeds weer in de knoop met je studie? Loop je vast omdat je steeds weer te laat begint, het moeilijk vind om te plannen of je te concentreren?

Het inzicht hebben in de knelpunten is een belangrijke eerste stap. Wij willen graag samen met jou op zoek gaan naar waar het op vast loopt en de achterliggende oorzaak. Vervolgens biedt Peridoto concrete hulp, bruikbare adviezen en passende begeleiding. Dit is erop gericht dat jij succesvol verder kunt met je studie.

Werk

Carrièreplanning
Vraag je jezelf af of je op de goede plek zit? Je huidige werk geeft geen voldoening meer. Hoe vind je weer plezier en uitdaging in je werk?

Peridoto biedt begeleiding bij het maken van keuzes. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van carrièreplanning. Wij helpen je aan zelfkennis en een passende carrière zodat je weer energie en voldoening zal halen uit je werk en/of nevenfuncties.

Spanning/stress
Ervaar je regelmatig spanning op je werk? Ben je onzeker over je prestaties en vraag je jezelf af of je het wel kunt?

Je bent niet de enige. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar de oorzaken van deze spanning en/of stress. Vervolgens bieden we concrete handvatten om de situaties om te buigen naar een ontspannen en prettige werksfeer waaruit je voldoening haalt.

studie

Time-management

Mis je voldoening als het gaat om je tijdsbesteding?
Wil je anders met je tijd omgaan?

Het doel van onze gesprekken zal zijn om efficiënter om te gaan met je tijd. Daarvoor is het nodig om de situatie te analyseren en samen gaan we dan op zoek naar passende oplossingen om die efficiëntie te bereiken.
We streven niet naar meer doen in dezelfde tijd, wij willen efficiënter omgaan met tijd en tijd overhouden voor andere dingen.

Werk zoeken

Heb je moeite met het vinden van passend werk? Wil je weten hoe je een goede sollicitatie voorbereidt?

Wij bij Peridoto gaan we verder dan een baan selecteren en sollicitatiebrieven schrijven. Wij gaan samen met jou kijken naar je competenties, werkervaring en levenswaarden zodat je sterker in je schoenen staat tijdens gesprekken. Ook bieden wij hulp bij netwerken, geven tips voor sollicitatiegesprekken. Met deze kennis ben je goed in staat een goede sollicitatiebrief en CV te schrijven.

Depressie

Worstel jij met depressieve verschijnselen? Heb je de energie niet meer voor alledaagse werkzaamheden?

Bij een burn-out is acceptatie belangrijk. Wij bieden ondersteuning in dit proces. Ook kijken we naar de stressoren en hoe je deze kunt wegnemen.

Het uiteindelijke doel is een herhaling van deze klachten proberen te voorkomen, door bijbehorende gevoelens te leren hanteren en te werken aan een groei in jouw veerkracht.